West Amerika road trip: Hoe overleef je dit met kinderen.

Amerika-met-kinderen3

Onze eerste trip als familie was een geweldige road trip door Europa en dat beviel zo goed dat we besloten om dit keer richting Amerika te gaan. En zo stapten we gewapend met opa en oma en een kindje van bijna twee in het vliegtuig.

Ik kan iedereen aanraden om samen met je kinderen op avontuur te gaan. Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld om een verre reis te maken. Je zit alleen wat langer in het vliegtuig en moet van te voren iets meer plannen, maar daar krijg je dan ook een fantastisch familie avontuur voor terug.

Hoe overleef je een vlucht van 11 uur?

Een kindje onder de twee jaar mag op de heen en terug reis gratis op schoot mee vliegen. Van tevoren maakte ik me oneindig druk of 11 uur vliegen met een klein kind wel te doen zou zijn zonder zelf stapel gek te worden. Zou het wel  lukken om haar de hele weg op schoot te houden? Of moesten we toch meer kosten maken en er een extra stoel bij boeken? Uiteindelijk besloten we geen extra ticket te kopen en verliep de reis voorbeeldig.

We boekten een iets duurdere, maar wel rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco met KLM. Als je eenmaal de vlucht en het type vliegtuig weet kan je checken via seatguru wat de voorzieningen van de maatschappij zijn en waar je het beste kan zitten met kinderen. Na de boeking heb ik meteen contact opgenomen met de luchtvaartmaatschappij en stoelen besproken speciaal voor kleine kinderen. Deze plekken hebben wat meer beenruimte en er zitten geen mensen voor je. Er zijn op de vlucht speciale gesteriliseerde baby en peuter maaltijden aanwezig. Voor de zekerheid namen wij daarnaast nog wat favoriet eten mee voor het geval dat de vliegtuig maaltijd niet in de smaak zou vallen. De beperkingen van het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding. Laat je kindje tijdens het opstijgen uit een flesje drinken, dit voorkomt oorpijn.

vliegen-met-kinderen

Babywiegje reserveren.

Op intercontinentale vluchten kan je een babywiegje reserveren. De wiegjes zijn geschikt voor kindjes die niet groter zijn dan 65 cm en niet meer wegen dan 10 kilo. Tijdens zowel de heen als terug vlucht hebben wij het wiegje gebruikt en Lilly heeft er heerlijk in geslapen en gespeeld. Het grote voordeel was dat ze niet op schoot zat maar net iets boven ons hing. Alle zorgen vooraf waren overbodig geweest en als je je voorneemt dat het even afzien is valt het altijd mee.

Je mag een opvouwbare buggy inchecken. Op de terugreis was hij wat verbogen en ik zou dus zeker geen duur model inchecken maar een tweedehands karretje meenemen.

Heb je nou hele actieve kinderen vol energie, boek je vlucht dan zo dat je in de ochtend nog voldoende tijd hebt om ze mee te nemen naar het zwembad. Wedden dat ze en groot deel van de vlucht slapen.

california-kinderen3

Autoreis-kinderen1

Knal groene mini camper.

Ik ben helemaal voor een camper als je met kinderen een road trip door Amerika wilt maken, omdat je dan zelf alle vrijheid hebt en ze lekker buiten kunnen rondrennen. In een hotel kom je meestal laat aan en dan zijn kinderen vaak al behoorlijk moe. Het is dan een hele opgave om ze rustig te houden in een kamertje van 3×3 meter.

Een grote luxe camper viel al snel af. De enorme kosten voor de huur van een camper voor een langere periode vielen tegen. Daarnaast is hij ook niet makkelijk te parkeren midden in de natuur waardoor je aangewezen bent op asfalt parkeerplaatsen. De Jucy was voor ons de oplossing. Het is een soort backpacker camper/auto waar je in kunt koken, eten en slapen en dan alles in mini formaat. Het scheelde enorm in de kosten. Het is fijn voor kinderen, dat ondanks dat jij  jezelf verplaatst  je wel elke avond op dezelfde vertrouwde plek slaapt. We sliepen op hele afwisselenden plekken, van het strand van Los Angeles tot de droge woestijn van het Joshua Tree national park. Wil jij ook in de mooiste nationale parken overnachten en reis je in een drukke periode, reserveer dan voor vertrek hier online een kampeer plaats.

roadtrip-usa-kids1

Kampeer spullen.

Bij veel campers wordt geen autostoeltje mee verhuurd, of tegen enorme kosten. Onze eerste stop was dan ook de Walmart voor een autostoeltje, kinderkampeer spulletjes, zaklamp en een krat om de boodschappen in te vervoeren. Je kan online alles van tevoren bekijken en een shoplist maken, zodat ze niet je hele eerste dag in Amerika alleen maar de Walmart van binnen ziet.

Lange ritten.

Het is handig om je dagen als volgt in te delen. In de ochtend ga je een intensieve activiteit doen en in de middag start je de auto om je mobiele hotel te verplaatsen. Je kindje zal dan van zelf in slaap vallen en zich weer opladen voor de gezellige avond samen. Vaak verbleven wij een aantal dagen op dezelfde locatie waardoor er een zekere rust in de reis ontstond, maar er waren ook dagen van lange ritten. Ik kocht stickerboeken en kleine cadeautjes voor onderweg deels bij de Action in Nederland en deels bij de Walmart.

Amerika-camping1

Amerika-kinderen1

Smakelijk eten!

Amerika staat nou niet bekend om zijn gezonde keuken, alles is doordrenkt in suiker en vet. Een super groot voordeel van het reizen met een mini camper is dat je zelf kan koken. Door in de supermarkt boodschappen te doen bespaar je ook veel kosten aan restaurants en snacks onderweg. Je hebt nu zelf veel meer invloed op wat er in je eten zit. Let wel goed op bij welke supermarkt je shopt hier zit namelijk een enorm prijsverschil in.

Waar wacht je nog op? Gewoon doen en je zal zien hoe waardevol het is om met kinderen te reizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *