Het lekkerste budget food van Parijs.

Als je deze gids gelezen hebt dan weet je precies waar je goedkoop en super lekker kunt eten. Je bent vast maar even in Parijs en die extra kilo’s sport je er later wel weer af…toch?

De macarons van Laduree.

Het wereldberoemde Franse koekje is samengesteld uit twee crispy koekjes van gebakken eiwit met daartussen een laagje botercreme. Voor de sjiekste en lekkerste macarons ga je naar Laduree. Vaak kan je aan de pastel groene tasjes die zich vanuit de winkel verspreiden zien of je er in de buurt bent. Koop een klein doosje goddelijk lekkere macarons voor je vrienden of familie of eet ze stiekem zelf op in het Parijse zonnetje. Wil je goedkopere macarons kopen loop dan binnen bij de lokale patisserie .

Adres: 75 Avenue des Champs-Élysées

Paris-macarons8

Paris-macarons321

Salon de Thé Mariage Frères.

Wanneer je toe bent aan een kopje thee. Stop dan zeker even bij het thee salon: Thé Mariage Frères. De thee in de bijbehorende winkel is waanzinnig verpakt in de mooiste vormgegeven theebussen en doosjes. Je ziet duidelijk dat ze zich hebben laten inspireren door hun lange geschiedenis van de thee handel. Vanaf 1660 reisde de Mariage familie over de wereld om de beste theesoorten te verzamelen voor de koninklijke familie. Nu vind je hier 500 soorten, die speciaal voor jou delicaat verpakt worden. Achter in de winkel bevindt zich een theesalon waar je meteen kan genieten van de beste thee van Parijs.

Adres: 30 Rue de Bourg-Tibourg, 4th

Paris-mariage-et-freres3

Paris-tearoom3

De Creperie.

De Creperie is een uitkomst wanneer je budget het niet meer toelaat om uitgebreid uit eten te gaan. Parijs is bezaaid met Creperies. Zowel in de vorm van kleine gezellige straat restaurantjes als take away luiken. Dit is een echte budget maaltijd die ook meteen heel erg goed vult. Neem mijn favoriete Crepe mat banaan en warme chocolade en je kan er weer uren tegenaan.

Paris-creperie3

Paris-crepe3

The Café Maure de la Mosquée de Paris.

De perfecte stop na een lange dag van shoppen en wandelen door Parijs is: The Café Maure de la Mosquée de Paris. Geniet van de kalme oase in de mooie moskee tuin. Hier drink je de lekkerste verse munt thee met Arabische baklava snoepjes uit de vitrine. Je mag ze zelf aanwijzen en daarna worden ze op een sjiek bordje naar je tafeltje gebracht. Als het later wordt, bestel dan binnen in het restaurant een traditioneel couscous gerecht.

Adres: 39 Rue Geoffroy St-Hilaire

Paris-restaurant2

Marche des Enfants Rouges.

Voor een goedkope en verse maaltijd bezoek je de oudste overdekte markt van Parijs: Marche des Enfants Rouges. Op de markt vind je naast bloemen en groenten verkopers ook een aantal outdoor restaurantjes die hun verse home cooked eten aanbieden. Er is een ruime keuze uit verschillende wereldkeukens. Je vindt er heerlijke schotels vol  Italiaans, Japans, Marokkaans en biologische eten. Uiteindelijk worden wij verleid door de de aromatische kruidige geur van de Libanese keuken. We nemen plaats aan een lange picknicktafel in het piepkleine restaurantje. Dan genieten we van een heerlijk bord vol Libanees eten voor minder dan tien euro.

Adres: 39 Rue de Bretagne

Paris-marche-enfant-rouge2

Paris-libanese2

 L’As du Falafel

Dit restaurantje midden in de Marais is perfect voor een smakelijke snelle budget hap. Het is niet alleen bij de locals bekend maar ook sterren als Lenny Kravitz eten hier regelmatig. De wit betegelde muren zijn behangen met foto’s van de falafel familie samen met hun bekende bezoekers. De broodjes worden razend snel voor je gemaakt en zitten vol verse groenten en kruidige falafel balletjes,…Mjamm

Adres: 34 Rue des Rosiers

Paris-falafel1

Paris-Falafel-food2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *