Costa Rica: Paradijs voor avontuurlijke families.

Costarica-Arenal

Wij reisden samen door Costa Rica in een gehuurde 4×4 voordat we kinderen hadden. Als je mij vraagt of ik het ook met kinderen zou aandurven, dan zou ik volmondig Jaaaa antwoorden.
Costa Rica is een makkelijk te bereizen en een veilig land dat perfect is voor avontuurlijke families. Hier vind je Jurrasic parkachtige landschappen met actieve vulkanen, een super relaxte sfeer, maak je spannende kano tochten over kolkende rivieren vol krokodillen en roets je langs lange kabelbanen door het regenwoud.

Maar het allerleukste is toch wel dat je overal maar dan ook echt overal wilde dieren ziet. Je hoeft er echt geen uren voor door een verrekijker te turen om dat o zo speciale stipje aan de horizon te spotten. Hier lopen de aapjes langs de kant van de weg en vliegen de mooiste vlinders nieuwsgierig langs je hoofd.

Costarica-Toucan

Wij bezochten Costa Rica in het regenseizoen omdat de prijzen voor tickets en verblijf dan lager zijn en gingen gewapend met regenpakken en regendichte fotohoezen op pad. Dit was compleet overbodig omdat het vaak pas laat in de middag begint met regenen. Wanneer je hier je planning wat op aan past en vroeg start heb je alle tijd om het land te ontdekken. Een bijkomend voordeel is dat het regenwoud op zijn groenst is en alles volop in bloei staat.

Costarica-leguaan

Onderweg kom je langs wildparken en reptielenhuizen waar biologen en enthousiaste vrijwilligers je alles kunnen vertellen over de biodiversiteit van het land en het gedrag van de dieren. Zo leerden wij bijvoorbeeld dat vlinders niet in een rechte lijn kunnen vliegen doordat ze constant stom dronken zijn van de alcohol uit gistend fruit.

Ik weet zeker dat wij In Costa Rica terug komen maar dan met kids. Het lijkt me geweldig om ze te laten zien hoe slim de dierenwereld in elkaar zit en om ze met eigen ogen de natuur  te laten ontdekken.

CostaRica-Kids

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *