Onze favoriete family hotpools van IJsland.

Als je nog niet overtuigd bent dat IJsland super geschikt is om samen met kinderen naar toe te gaan lees dan zeker mijn post over onze favoriete family  hotpools.

De warme sloten van Hengill

De warme rivieren van het geothermische gebied in Hengill zijn de ultieme beloning van een fantastische hike door een  ruig berglandschap. Onderweg passeer je ravijnen, diepe watervallen en mosvelden. De hike heen en terug naar de warme rivieren duurt ongeveer een halve dag en is best wel een pittige tocht, omdat je op de heenweg bijna alleen bergopwaarts loopt. Voor wat grotere kinderen is het goed te doen en kleintjes kunnen in een rugdrager prima mee. Het overgrote deel van de hike loop je over een pad en soms moet je een rivier op blote voeten doorkruizen. Hoe verder je langs de hete rivier loopt hoe minder andere hikers je nog tegen komt en hoe warmer het water wordt.

Het begin van de hike start in het dorp: Hverageroi

Hengill-hotpool

Hengill

Myvatn nature baths

De warme lagoon van Myvatn is het niet zo toeristische kleine broertje van de welbekende Blue Lagoon. Het meer is net als de blue lagoon aangelegd en wordt door warme vulkanische waterstromen verwarmd. De bodem bestaat uit zand met gravel met her en der onderwaterbankjes. Het water bevat grote hoeveelheden gezonde mineralen en door de samenstelling van deze mineralen kunnen bacterien en planten niet in het water overleven. Het water is tussen de  36 to 40 graden en heerlijk warm. Je moet wel even bikkelen om door de vrieskou vanuit de kleedhokjes het water te halen en er weer uit komen is ook een uitdaging op zich. Al dobberend heb je een fantastisch uitzicht over het Myvatn meren gebied.

Kinderen onder de 12 mogen gratis mee naar binnen.

Adres: Jardbodin, Jardbadsholar, 660 Myvatn

Myvatn-pool

Seljavelaug

Dit verscholen zwembadje uit 1920 ligt pal naast de ringroad maar is door veel reizigers nog niet ontdekt. Niet super makkelijk te vinden en na een half uur zoeken bereikten wij uiteindelijk de start van de hike.

Lees hier mijn post met de beschrijving hoe je dit geweldige zwembadje ook kunt vinden.

Seljavallalaug-hotpool2

iceland-Seljavallalaug2

Landbrotalaug

Een kleine wandeling op het schiereiland Snaefellsnes brengt je naar deze wel zeer intieme hotpot die je als je net verliefd bent zeker samen moet bezoeken. Kinderen zullen deze hotpool ook te gek vinden en de korte hike erheen is al een hele ervaring. Je past maar net met zijn tweeen in de hotpot en wauw wat is het water heet.. Kinderen kunnen in de lauw warme poel voor het badje heerlijk spelen.

Deze hotpool ligt wel erg goed verscholen en vanaf de weg staat er dan ook niks aangegeven.

Het beste kan je navigeren op co0rdinaat : N64°49.933 W22°19.110. Dit leidt je over een onverharde weg naar een parkeerplaats van waar je linksaf een minipaadje volgt richting de hotpot.

Landbrotalaug

 Ben je ook in een van deze hotpools geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *