Citytrip Reykjavik: De leukste creatieve winkeltjes.

reykjavik-view

Zin in een citytrip Reykjavik? Bij mij stond Reykjavik al heel lang op mijn verlanglijstje en tijdens onze roadtrip in 2014 werd het werkelijkheid! Door zijn geisoleerde ligging lijkt Reykjavik zich weinig aan te trekken van de trends van het vasteland.  Hierdoor vind je hier veel kleine independant winkels vol Scandinavisch design en handgemaakte producten. De hele stad ademt een sfeer van creativiteit en eigenheid. Met een inwonersaantal van 120.oo0 is Reykjavik meer een klein dorp met stadse allure. Je wandelt in een dag wel door de leukste straten en hebt hierdoor nog genoeg tijd over voor een museum of om de binnenlanden van IJsland zelf te verkennen.

Suomi PRKL!

Een piep klein winkeltje met een gigantische collectie van voornamelijk Fins en Scandinavisch design. Wil je jezelf even onderdompelen in de Finse manier van leven? Neus dan zeker door de rekken vol retro kleding, speelgoed en strakke interieur items.

Adres: Laugavegi 27

Suomi PRKL

beklim de Hallgrimskirja Church.

Neem zeker even de tijd om het icoon van Reykjavik te beklimmen. Ideaal met kleine kinderen aangezien je lekker luxe in een liftje stapt waardoor je in een minuut bovenop de kerk staat.

Adres: Skólavörðustígur 101

Hallgrimskirja Church

My Concept store

One of a kind Concept store vol items in een reizigers thema. Hier loop je tussen een eclectische mix van interieur items, mode, accesoires en kunst. Je waant je hier even in een soort mini museum vol stijlvolle interieur verzamelingen.

Laugavegur 45

Reykjavik-Concept store

My Concept store

Hrim

Houd jij net zoveel van Scandinavisch interieur design als ik dat doe? Ga dan zeker naar Hrim! Ik ben dol op woonwinkels en besteed nog liever mijn geld aan dat ene speciale vitrinekastje dan aan kleding. Hier vind je wanden vol Scandinavische accesoires, sieraden en meubels van zowel IJslandse als internationale ontwerpers.

Adres: Laugavegur 25

hrim-reykjavik

Unikat

Strakke design boetiek in het hart van Laugavegur. De boetiek verkoopt lokaal design  en handpicked design items. Aanrader als je nog een cadeautje zoekt voor thuisblijvers.

Adres: Laugavegur 42 b

Unikat-reykjavik

Unikat

Iglo and indi

Iglo en Indi was voor mij een ware ontdekking. Hier vind je originele kinderkleding vol handgetekende doodles van wolven en konijnen. Alles is even leuk en dat maakt het meteen ook  onmogelijk om te kiezen.

Kinderen in Reykjavik kleden zich veel uitbundiger dan andere Europese kinderen en lijken meer op een ver familielid van Pipi Langkous. Geweldig hoe ze bontgekleurde patronen met elkaar mixen tot een unieke outfit.

De collectie van Iglo en Indy gaat van pasgeborenen tot 12 jaar oud.

Adres: Skólavörðustígur 4

iglo and indy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe kom je er: Vanuit Amsterdam vlieg je in iets meer dan 3 uur rechtstreeks naar Reykjavik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *