Hoe boek je een extreem goedkope helicoptervlucht?

Faroer-helicopter5

Als je altijd al een helikopter vlucht hebt willen maken, dan zijn de Faroer eilanden de plek om het van je bucketlist af te kunnen strepen. De helikopter is hier het lokale transport en verbindt de meest verlaten eilanden met elkaar. Een vlucht naar een paar eilanden verderop is niet duurder dan de bus bij ons thuis en voor 15 euro vlogen we naar het meest noordelijke eiland Fugloy. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld van de de geïsoleerde manier van leven en je ziet zelfs eilandjes met maar een enkel huisje erop.

Faroer-helicopter-kids

faroer-helicopter-view

Faroer-helicopter3

Over het meest noordelijke eilandje Fugloy maakt we een hike over de bergen van Kirkja naar Hattarvik. Fugloy betekent vogeleiland en door zijn eenzame ligging wordt het door grote aantallen migrerende zeevogels bezocht. Het was een flinke klim. Als escape plan dachten we een lift te regelen wanneer de wandeling  te zwaar zou zijn. Nou nee dus, onderweg kwamen we zelfs helemaal niemand tegen.

faroer-hattervik

Faroer-kirja

Faroer-church

Je hoort onderweg alleen het geluid van de daverende zee die tegen de rotsen slaat, vogels die hoog overvliegen en in de verte een schaap, verder helemaal niks. Geen verkeer, supermarkten en zelfs geen andere mensen. We genieten van de immense uitzichten en lopen met een grote glimlach het pad af richting Hattervik. Daar wacht de havenmeester op ons en biedt ons een glaasje water aan terwijl wij wachten op de ferry.

faroer-hiking

faroer-church-1

Faroer-sea

De ferry terug naar de bewoonde wereld is bijna net zo fantastisch als de helikopter vlucht. Je vaart heel dicht langs de hoge steile kliffen waar vogels nesten tegen aan geplakt lijken te hebben. Je voelt je een echte avonturier als je flink door elkaar geschud wordt op de wilde golven. In de romp van de boot kan je kindje veilig uit het raam kijken en de zeevogels en golven bestuderen.
Voordat je aan dit avontuur begint kan je in het Aquarium van Torshaven een geïllustreerde vogelkaart kopen waardoor het voor kinderen een spel wordt om zoveel mogelijk vogels te spotten.

Faroer-boat

faroer-boat-window

faroer-wildsea

Wil je ook een helikopter vlucht maken dan kan je hier alle informatie vinden:

Info over de helicopter: www.atlantic.fo/en/helicopter
Reserveren kan via de email: station@atlantic.fo

Neem zelf wel voldoende eten en drinken mee voor onderweg en vraag bij aankomst met de helikopter het nummer van de ferry, zodat je een afspraak kan maken over de tijd van je pick up in de haven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *