De leukste winkels van Parijs.

Parijs is een stad waar ik altijd naar toe terug verlang. Dit keer vertrok ik voor een weekendje samen met mijn vriendin Lisa met de Thalys in drie uurtjes naar Parijs. De Eiffeltoren, Sacre Coeur en de andere welbekende toeristische highlights lieten we even links liggen. We gingen samen op onderzoek uit naar de leukste winkeltjes en hotspots. Gewapend met notitieboekjes vol aantekeningen liepen we een paar centimeter van onze schoenzolen af, maar wat was het gezellig!

Dit zijn onze favoriete winkeltjes op een rij.

Le Petit Atelier de Paris.

Een must see! Een magisch klein winkeltje vol met de mooiste handgemaakte keramiek en interieur producten. Alles in de winkel is perfect samengesteld en naast  handgemaakte producten zijn er ook mini exposities van het werk van andere ontwerpers te zien. In de winkel woont de schattige Japanse hond Pompon in zijn minimale houten huisje. De hond is zelf beroemd en verkoopt nu zijn eigen boek: La pomme de pompon via amazon.

Adres: 31 Rue de Montmorency

Paris-petitatelierdeparis

Paris-pompon

Paris-ceramics

Het vintage fotohokje van Bonton.

Maak je Parijs trip onsterfelijk in een Amelie waardig fotohokje. De Bonton concept store heeft een super cool vintage fotohokje uit 1960 dat midden in de winkel staat, compleet met oude gordijntjes en een kapstok vol verkleedkleren. Bonton is een all in one concept store. Dit is de perfecte winkel om samen met je kinderen naar toe te gaan. Je vindt er een cafe, kapper, boekenwinkel en een lifestyle afdeling.

Adres: 5 Boulevard des filles du calvaire

Paris-Shop-Bonton

Paris-shops-photoboot

Paris-Bonton

Concept store Merci

Elke keer als ik in Parijs ben maak ik een snelle stop bij de Merci Concept store. Het bevindt zich in een 19e eeuwse textiel fabriek. Je vindt hier alles van meubels tot een bloemenwinkel, Fashion designer stukken, opschrijfblokjes, en de fijnste parfums. Als laatste drink ik meestal een kopje koffie in het gezellige cafe vol oude boeken.

Adres: 111 Boulevard Beaumarchais – 3rd

Paris-merci-shop

Paris-Merci-store

Paris-Merci-conceptstore

Objects de notre memoire.

Zoek je een uniek vintage cadeau kijk dan in dit kleine, maar totaal opgevulde winkeltje. Als je van oude knoopjes, vintage speelgoed en stapels met Parijse stofstalen houdt dan is dit winkeltje zeker iets voor jou.

Adres: au petit bonheur la chance.

Paris-objects-memoires

Paris-objects-memoire

Paris-object-memoires

Deyrolle

Wauw , Dit is waarschijnlijk de meest stijlvolle Taxidermie winkel die je ooit hebt gezien. De dieren zijn tentoongesteld in antieke houten kabinetten, die weer omringd zijn door jade muren in zachte poederige tonen. Je vindt hier alles, van enorme opgezette giraffen, tropische vogels, insecten, leeuwen, mineralen….. Zie je het nou niet zo zitten om met een opgezette vogel of insect weer terug te reizen naar huis, bekijk de winkel dan als een museum en het zal je zeker niet tegenvallen.

Adres: 46 Rue du Bac

Deyrolle-Paris

Paris-deyrolle-shop

Paris-deyrolle

De Portes de Vanves Rommelmarkt.

Een off the beaten path weekend vlooienmarkt vol met oude Parijse schatten. Meer dan 300 verkopers zetten hier in het weekend hun mobiele winkeltjes neer. De meeste spullen liggen op tafels maar jook op ook kleedjes en er is zelfs een kofferbak verkoop. Het is een echte lokale rommelmarkt en daardoor lang niet zo toeristisch en druk als zijn bekende en minder vriendelijke grote broer Les Puces de Saint-Ouen. De prijzen zijn ook lager en met een beetje onderhandelen ga je naar huis met de perfecte Franse souvenir. Zo sleepte ik me na afloop een ongeluk met een grote tas vol oude biologie insecten, een oud stuk koraal, en een stapel oude Franse stoffen.

Adres: Avenue Georges Lafenestre and Avenue Marc Sangnier,
Open elk weekend van 7 tot 2 uur, De entree is gratis.

paris-fleamarket

Paris-fleamarkets

Paris-fleamarkt21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *