De Panjiayuan Flea Market in Beijing.

Als ik een rommelmarkt mag uitkiezen als mijn ultieme favoriet, dan is dat zeker de Panjiayuan Flea Market in Beijing.

Wanneer je in het weekend in Beijing bent ga dan zeker naar deze overdekte rommelmarkt die een gebied beslaat van 48000 vierkante meter. Dit is een van de beste plekken in China om op zoek te gaan naar antieke en vintage schatten. Met een beetje goed onderhandelen ga je naar huis met een unieke Chinese souvenir.

De markt bestaat uit twee delen. De antiek afdeling, die de hele week open is en de vintage markt die opent in het weekend. Dit is dan ook de tijd dat de markt echt tot leven komt. In het weekend trekt de markt 60.000 tot 70.000 vooral Chinese bezoekers die op zoek zijn naar de laatste koopjes. De deuren openen om 4.30 uur, maar al eerder beginnen de verkopers met het uitpakken van hun handel uit dozen en plastic zakken. Wil je in alle rust over de markt lopen en de mooiste spullen verzamelen zet dan vroeg je wekker.

Beijingbestmarket2

Beijing-fleamarket

Beijingantique

Veel mensen zien de markt over het hoofd, omdat hij net buiten het toeristische centrum van Beijing ligt. Neem je een taxi vanuit het centrum dan sta je in 10 minuten op de markt.

Bezoek de rommelmarkt het liefst wel als je op de terugreis bent, zodat je niet nog weken met dat o zo speciale 10 kilo wegende beeld hoeft te reizen.

Adres: No.200, west of Panjiayuan Bridge, Chaoyang District
Open: ma-vrij 8:30-18.00 zat-zon 4:30-16.00

Beijingmarkets

PanjiayuanBeijing

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *