San Francisco: De arcade games van Musee Mecanique.

Musee-Mecanique31

Als je in de buurt bent van de zeehondjes bij de Fisherman’s Wharf, stap dan snel van de gebaande paden en ontdek een van San Francisco’s minder bezochte highlights. Je zult verzekerd zijn van een middag met gelukkige kinderen en zelf waan jij je weer even terug in je kinderjaren. Het museum is gratis maar neem wel een jaszak vol quarters mee om de machines mee tot leven te laten komen.

Je loopt hier tussen een van s ‘werelds grootste privé collecties van videogames en arcade machines. De collectie bestaat uit 300 werkende arcade kasten die verzameld zijn in het gebied van Fisherman’s Wharf. Veel van de kasten zijn zeldzaam en het is dan ook uniek dat je met de machines mag spelen.

Hier vind je mechanische danseressen, romantiek testers waarbij de oude lampjes felrood knipperen als ze je goed gestemd zijn, jaren dertig peepshows waarbij je niet meer ziet dan een stukje ontbloot bovenbeen, en een kermis compleet gemaakt uit tandenstokers door een groep gevangenen van Alcatraz.

Als je wilt worstelen tegen een machine, je toekomst wilt horen van Zoltan, of persoonlijke toegezongen wilt worden door het Barber shop quartet, dan is het Musee Mecanique een droom die werkelijkheid wordt.

Adres: Pier 45 Shed A

Musee-Mecanique-game1

San-francisco-musea

Francisco-Musee-Mecanique1

Francisco-Musee-Mecanique

Musee-Mecanique-kids1

Musee-Mecanique-games1

MuseeMecanique1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *