San Francisco met Kids: Street art route.

Francisco-streetart1

Heb je geen zin in een bezoek aan een fluisterstil museum met je kinderen, maar wel in een portie moderne kunst?

Bekijk dan de levendige street art scene van de Mission.
 San Francisco’s oudste buurt, de Mission is een smeltkroes van culturen, gerechten en creatieve mensen. In het Mission district wonen van oudsher de meeste Latino’s en dit is goed terug te zien aan de gekleurde huizen en de vele Mexicaanse restaurantjes. Daarnaast is de wijk bekend om zijn schitterende graffiti.
Een van de beste manieren om de street art van de Mission te bekijken is te voet. Neem vooral een makkelijk opklapbare lichte buggy mee zodat je jezelf soepel kan verplaatsen in het openbaar vervoer richting de Mission.

Clairon-Alley2

Streetart-Francisco2

Mission-graffiti1

Clarion Alley

Clarion Alley is een nauw verborgen straatje vol met street art van s ‘werelds meest getalenteerde artiesten. De muren zijn in constante verandering en dit is juist zo leuk aan de straat. Het is totaal anders dan in een museum, waar een tentoonstelling vaak statisch is. In Clarion Alley wordt er constant een nieuwe laag verf over de bestaande graffiti aangebracht. Kinderen zullen het geweldig vinden om al rennend en dansend over de beschilderde straten de street art te bekijken. Vaak zijn er graffiti artiesten aan het werk en kan je observeren hoe ze een grote mural opbouwen.

Kinderen maken makkelijk contact met de lokale bewoners. Toen Lilly geïnteresseerd pal voor 2 muzikanten bleef staan werd er speciaal voor haar een liedje gespeeld. Skateboardende jongens lieten haar hun laatste trucjes zien.

Mission-art1

Clairon-art1

Clairon-artist1

Balmy Alley

De murals  van Balmy Alley ontstonden in de jaren 80 als een expressie van onvrede over de leefomstandigheden en politiek in Zuid Amerika. Je ziet hier voornamelijk Latino en zuid Amerikaanse stijlen met een vleugje activisme.

Mission-Fridaart1

clairon-streetart1

graffity-mission1

Woman’s  building

In de buurt van Clarion Alley ligt het Woman’s building. De vier verdiepingen van het hoge gebouw werden in 1971 beschilderd door zeven vrouwelijke artiesten. Het is een ode aan de vrouwelijke onafhankelijkheid en kracht. De afbeeldingen laten de belangrijkste vrouwen in de geschiedenis zien. Binnen in de Woman’s building is een kleine gids beschikbaar met daarin de betekenis en symbolen van de geschilderde voorstellingen.

Adres: 3543 18th Street

womansbuilding-1

Womansbuildingsf-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *