10 tips voor San Francisco met kinderen.

1. Neem de perfecte foto van de Painted ladies.

De in Victoriaans en Edwardiaanse stijl gebouwde huizen zijn het boegbeeld van San Francisco en mogen zeker niet in jou fotocollectie ontbreken. Vanaf het Alamo Square park heb je uitzicht over de straat met zijn pastel kleurige huizen.

Adres: Je vind de dames in de Steiner Street.

francisco-painted-ladies11

Francisco-houses11

2. Spaar je kleingeld op voor Musee Mecanique.

Een ware verborgen schat in San Francisco is het Musee Mecanique. Het museum bestaat uit een verzameling 20e eeuwse arcade kasten die vroeger rondom de boulevard van Fisherman’s Wharf stonden.  Je betaalt geen entree, maar ik beloof je dat je hier al je kleingeld kwijt raakt. Want wat is dit een leuk museum. Vlieg met een vintage helikopter, bekijk een jaren dertig peepshow of vecht tegen elkaar met blikken robots. Het kan hier allemaal!

Adres: Pier 45 Shed A. Dit is vlakbij pier 39 met zijn zeehondjes.

Francisco-Musee-Mecanique111

Musee-Mecanique4

3. Bekijk de luierende zeeleeuwen bij pier 39.

Kinderen vinden het hier fantastisch en ik stiekem ook. Bekijk van heel dichtbij de grote kolonie zeeleeuwen. Het is leuk om te zien hoe ze hun eigen stukje steiger verdedigen. Eigenlijk is het een soort van live dieren oorlog, maar dan schattig!

Adres: Pier 39

San-francisco-pier39

4. Maak een wandeling en ga opzoek naar een van de vele hippie oldtimers.

Besteed je vrije middag aan een flinke wandeling door de stijlvolle straten van San Francisco. Het is gelijk een flinke workout om tegen de steile heuvels op te lopen. Onderweg zie je fijne winkeltjes, mooie parken en veel oude hippie oldtimers.

Adres: De steilste straten van San Francisco vind je rondom Filbert Street.

San-Francisco-street1

San-Francisco-oltimer1

5. Geniet van de zon en speel samen in het Mission Dolores park.

Na al het wandelen geniet je van de zon in het relaxte Mission Dolores Park. Dit is de achtertuin van de inwoners van San Francisco. Terwijl je kinderen in het park spelen kan jij genieten van de zon en het uitzicht over San Francisco.

Adres: 19th & Dolores Street

dolorespark1

Dolores-San-Francisco1

6. Hang in volle vaart uit de cable car.

De cable car van San Francisco is de laatste handbediende cable car die nog in gebruik is. De cable cars bewegen zich voort via een kabel in het wegdek en rijden met gemak steil omhoog tegen de heuvels op. Er zijn zowel zitplaatsen binnen als openluchtbankjes aan de buitenzijde. Kaartjes voor de cable car kan je bij de bestuurder van de tram kopen.

De bekende cable car draaischijf vind je op de kruising van Powell en Market Street.

San-francisco-tram1

Francisco-tram1

7. Lunch in Chinatown en bestel een traditioneel Chinees gerecht.

Loop onder de Chinese drakenpoort door en baan je een weg door het drukke Chinatown. Kies uit een van de verfijnde Chinese gerechten en drink hierbij een kopje traditionele Chinese groene thee. Je vind hier ook overvolle warenhuizen met de laatste gadgets, porselein en felgekleurd speelgoed. Ik droom nog steeds over deze winkels, en ging dankzij chinatown naar huis met een enorme niet te hanteren doos vol met handgemaakte knalroze Chinese vliegers.

Adres: rond Grant Avenue en Stockton Street

chinatown-1

8. Ontdek de verborgen graffiti murals van San Francisco.

Bekijk de levendige street art scene van de Mission. De muren in de nauwe straten zijn volledig bedekt met graffiti en in constante verandering. Hier zie je super getalenteerde graffiti artiesten die live aan hun laatste master piece werken. Lees hier waar je de mooiste street art kan vinden.

Adres: Balmy Alley.

Francisco-streetart1

Streetart-Francisco2

9. Waai uit op het strand van Marine drive.

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Maak dan een wandeling over het strand van Marine drive. Loop helemaal door tot Fort point en bekijk de Golden Gate bridge van onderen.

Goldengate-beach1

Koop je eten bij een food truck in Hayes Valley.

Creatieve winkeltjes, stadsboeren en koffiedrinkers karakteriseren Hayes Valley. S ‘avonds transformeert de centrale parkeerplaats tot een mobiel eetgebied wanneer de foodtrucks hun mobiele keukens installeren. Overdag kan je op het plein heerlijke ijsjes eten bij Smitten ice cream. Kinderen kunnen ondertussen lekker spelen in de speeltuin in het aangrenzende park.

Adres: Linden & Octavia Street

food-truck1

Francisco-hayes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *